Terugblik: Máxima's witte cocktailjurk van Jan Taminiau | ModekoninginMaxima.nl

2022-07-15 18:41:03 By : Ms. Tina Qu

Prins Albert en prinses Charlène hebben moeilijke tijden meegemaakt, maar dit weekend is er feest. Het paar is elf jaar getrouwd en dat vieren we met een nieuw portret én een terugblik op Máxima's cocktailjurk van de bruiloft. 

Eerst maar eens het portret dat dit weekend werd vrijgegeven. De prins draagt -uiteraard- een donker pak en de prinses gaat gekleed in een nieuwe galajurk van Louis Vuitton. Mooi hoe de plooien rond de halslijn terugkomen in het rokgedeelte. 

De jurk is een ontwerp van Louis Vuitton. Zoals onderstaande foto ook wel bewijst, draagt Charlene wel een aangepast ontwerp. De striksluiting aan de voorzijde ontbreekt. 

Goed, door naar Máxima. Tijdens de receptie na afloop van het burgerlijk huwelijk droeg de toenmalige prinses een witte cocktailjurk van Jan Taminiau. Het ontwerp heeft een asymmetrische halslijn die knipoogt naar de Griekse godinnenjurken. 

De onderste laag van het rokgedeelte is degradé bezet met kristallen, net als de halslijn.

Even een close-up voor het borduurwerk:

Na het -mijns inziens- geslaagde debuut is de jurk niet meer in beeld gekomen. Misschien heeft ze hem privé afgedragen of is er een vlek opgekomen, maar stél dat ze kiest voor een herkansing, ben jij dan blij? 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

This dress is very cute but too short, inappropriate for a Queen.

Die groene jurk van Charlene vind ik niet zo mooi door die rare flapjes rond het middel aan de zijkant. Die witte jurk van Máxima vind ik wel heel mooi. Apert en niet te opzichtig, heel mooi.

Ja ik zie de jurk van Maxima graag nog een keer. Tja en dan Charlene. Zo'n mooie vrouw. Maar dat kapsel en die jurk daar word ik niet blij van. Mijn hart breekt elke keer als ik haar zo triest zie kijken.

Oh dit vond ik zo'n afschuwelijke outfit van Maxima. Hooguit voor het strand geschikt en zeker niet voor een bruiloft. Ook het kapsel vind ik haar niet flatteren, veel te bol bij haar gezicht. Ik vind het strak naar achteren of met een lage lok veel mooier. Kortom totaal geen koninklijke verschijning hierin. De jurk van Charlene vind ik ook niet zo mooi. Heel vreemde kleur en model. Ben normaal superfan van haar outfits en trouwens van haar gehele verschijning. Dit is denk ik de eerste keer dat zij voor mij de plank misslaat.

Vind hem te kort en die drapage aan de hals is het netniet.

Voor wie zin heeft om te lachen: https://twitter.com/jasperschilder/status/1543533867394629639

Echt geestig ! Kijk dan ook even op Instagram: Máxima.as.birds. Hele mooie vergelijkingen van de kleding van Máxima met vogels.

Charlene’s jurk met de boezem zo op een presenteerblaadje echt vreselijk. Akelige kleur ook. Máxima’s jurk vind ik ook echt afschuwelijk. Houd totaal niet -sorry ga ik weer- van die lappen (draperieën) en dan in wit met kristallen brrrr.. vind het iets wat je ook (natuurlijk in een minder luxe uitvoering) op de Albert cuyp ziet hangen. Het kapsel vind ik ontzettend ouwelijk maken

Nou, wat zijn Charlene en Albert dik met elkaar. De passie en het plezier spatten ervan af. Not. En lelijke jurk bij haar figuur. Kleur ook niet goed.

Hier nog zo'n mooi plaatje van die gelegenheid https://www.beautyscene.nl/image.php?img=/ckfinder/userfiles/images/Beau... wat een sprookjesprinses! Wat mij betreft, als ze dress nog n's wil dragen prima, even zoeken, een dergelijk kapsel hebben we meerdere keren gezien, Febr '14 tijdens bedankfeest Beatrix met Hart en ziel in Ahoy https://i.pinimg.com/564x/02/ac/2a/02ac2a5791cac84884c321f59f470fb5.jpg https://www.vorsten.nl/vorstenhuizen/nederland/krullenkapsel-a-la-maxima/ tijdens het Staatsbezoek aan Frankrijk in 2016 https://i.pinimg.com/564x/02/5b/77/025b770a4acc8f12aa23bf6d0edeb402.jpg https://cdn.pijper.io/source/beaumonde/beau-monde/m/ndqtl27mdnpw.jpg April 2011 in Duitsland https://i.pinimg.com/564x/2f/5c/ce/2f5cced34bc34d3ce61529d16e9c6ceb.jpg en natuurlijk, niet te vergeten, tijdens de Koningsvaart op 30 April 2013 https://i.pinimg.com/564x/49/05/18/49051827d7d4bfc3e220c0c1f7e52e45.jpg

Vanvoor vind ik het ern zeer mooi en flatterend kapsel. Aan de achterkant ook het nogal rommelij.

Mooie foto's zeker, en zo zijn er nog honderden of mss wel duizendën , maar soms is mooi zijn niet genoeg ;.)

Ja hoor ik zou deze jurk best terug willen zien, ik vond hem práchtig toen maar net zoals de meeste anderen, dan wel met nog een laagje aan de onderkant erbij zodat het minimaal over de knieën komt, dat zal wat volwassener staan.

Beeldschoon Maxima,ook ik hou van dit kapsel. En herdragen? Nee,dat zou dit mooie beeld teniet doen. Bewaren voor Ariane,als zij dat al zou willen.

Blij dat Charlene weer terug is. Ik heb haar de afgelopen tijd wat vlottere outfits zien dragen dan deze, hoewel ook mooi, groenige jurk. Ze heeft een fantastisch figuur, waanzinnige lengte en brede schouders. Ik wens haar en haar gezin alle geluk toe.

Máxima's witte Monaco-jurk vind ik nog steeds prachtig ! Ideaal ook om er zich in te amuseren bij die mondaine, superchique collega's van de Rots, nog steeds toonbeeld van opperste elegantie. Ook de fijne, zeer open schoenen zijn zo mooi. De rugfoto is heerlijk ! En dan de close-up van haar zo fraaie gelaat : het kapsel, de lip gloss, de oorbellen : 'every inch' ongelooflijk verrukkelijk en bekoorlijk !! Ja, beeldschoon, echt ! ! Dus herhaling : zéér graag !!

Dank voor je heerlijke welhaast lommerrijke beschrijving. Blijf dat alsjeblieft doen Trixedo. Ik geniet er zeer van.

...wil ik graag (af en toe) verder blijven doen, hoor, Jens ! Beste dank alvast voor je aanmoediging !

....met alle respect : men kan ook overdrijven.

Ach Johanfrederik, overdrijven we allemaal soms niet? ~> Ik quote U ‘badlaken’ ;-)

De site van Josine geeft me - meestal ;-) - positieve energie in roerige tijden. Ik glimlach altijd bij Trixedo’s berichten; deze keer geen woord over de ‘verrukkelijk lange satijn witte handschoenen’ uit voorgaande tijden … Lang leve Trixedo!

O, dit is bijzonder vriendelijk van je, PK020 - dank je wel !!

Soms is overdrijven het fijnste wat er is.

Ja, dat is mooi gezegd, Josine, en wellicht/waarschijnlijk ook waar ! Een positieve waardering in elk geval ! Alleen was ik er mezelf (nog) niet van bewust, de eer te mogen genieten, tot precies 'overdrijving' in staat te worden geacht; ik voel me dus wel gevleid !

'Alleen was ik er mezelf (nog) niet van bewust, de eer te mogen genieten, tot precies 'overdrijving' in staat te worden geacht'.... :-)))

-Geweldig, alle "overdrijvende" eer aan U! - Bent U eerlijk? "Nog niet bewust? ;-)

Maakt mij ook niet uit, hartelijk dank dat U hierro ook aanwezig bent!

Ook Uw aanwezigheid, waarde PK020, is hier hoogst welkom (van wie niet ?) ! En vergeten we toch niet : het gaat hier helemaal niet om 'mijne onbenulligheid', maar... om onze immer prachtige Máxima ! Naar Haar toch moet onze aandacht maximaal uitgaan !

Op dit woordeloze bericht valt het me niet zo gemakkelijk, te antwoorden.... ! Maar dat ik andere berichten en reacties van u graag lees en ook waardeer, staat als een paal boven water, PK020 !

Ps: Mijn reactie werd 2x geplaatst, vandaar Trixedo.

Ohhh Trixedo, wat klinkt U weer heerlijk sensationeel en verrukkelijk, hmmmm … Dank voor uw erg stimulerende bijdragen., très bon!

PK020, met alle plezier, dank voor je appreciatie ! Maar het is allemaal te danken aan Máxima zelf, die ons onophoudelijk doet genieten : het mooiste en oogstrelendste wat NL de jongste tijd is overkomen !

Zo grappig dit, alsof ik een briefwisseling lees uit Pride and Prejudice of Dowton Abbey. Leuk “ouderwets taalgebruik” en hoffelijkheid.

Daar noem je wat, Doro : van beide (roman [+verfilmingen] resp. tv-reeks) hou ik ontzettend veel !

Het laten verwijderen van de striksluiting van de japon van de prinses doet het ontwerp geen goed, jammer. Het schootje krijgt door deze sluiting juist net de pit die het nodig heeft. De plooien zijn prachtig, de kleur echt een statement.

Prinses Charlene oogt helaas te vaak ‘verdrietig, triestig’ op foto’s, erg jammer, het is een prachtige vrouw èn een atleet!

De intiem lijkende foto’s met haar echtgenoot van de afgelopen tijd komen voor mij geforceerd over, ik hoop zo dat ik het - ook - mis heb!!

https://www.ditjesendatjes.nl/charlene-oogt-broos-op-intiem-moeder-docht...

Mooi plaatje van Charlene en Albert ze houden elkaar vast, dat is fijn om te zien. Ook de jurk vind ik erg stijlvol, mooie kleur en de repeterende plooien heel mooi niet te breed, niet te smal, maken haar nog langer. Mooie soepel vallende stof, maar het schootje vind ik net iets té. Ik denk dat het net iets chiquer had gestaan zonder het schootje, maar het is een prachtige japon. De witte JT kan best, vind ik ook heel stijlvol en prachtig gedrapeerd en die steentjes erop, maar hij zou nu wat langer moeten zijn. Het haar van Máxima vind ik hier echt geweldig!

11 jaar geleden alweer, wat gaat de tijd snel. Ik vind t een mooi totaalplaatje zo met t haar, make up, schoenen en accessoires, maar ik ben geen fan van de jurk. Ha, van de oorbellen des te meer....die vind ik geweldig! De jurk vermaken is misschien een optie?

Maxima's jurk. Mooi maar nu te kort voor haar. Charlene: kleur jurk is mooi. Maar verder vind ik het geen mooie jurk, dat schootje geeft het een hoog truttigheids gehalte

De jurk van Charlene staat haar goed, ze is zo lang, de kleur staat ook heel fris.

Wat vond ik dit destijds een geweldige outfit. Nog steeds super mooi, maar als ze m herdraagt dan graag in een ander kleur verven. Dat wit vind ik minder mooi als je wat ouder bent. En wat een super mooi kapsel!

De kleur die je staat heeft meer met je huidskleur te maken dan met hoe oud je bent. Ik ben “ouder” grrrrr haha maar ik draag juist zoveel mogelijk lichte kleuren en juist graag wit, al is het maar een wit kraagje van een bloes. Ik ben erg bleek altijd en het wonderlijke is dat als ik dan wit (of een andere hele lichte kleur) aantrek de huidskleur van mijn gezicht opbloeit, wat kleur krijgt en minder bleek lijkt. Het tegenovergestelde, als ik donkere kleuren draag dan wordt mijn gezicht helemáál grauw en ongezond, dat vermijd ik dus zoveel mogelijk, óf dus als het kan een bloesje eronder met een wit kraagje wat dan mijn gezicht ook laat opbloeien.

Ik moet denken aan een kleurentest als ik uw reactie lees, er zijn verschillende (huid) types die uw uitstraling ten goede komen als U uw eigen type kent; Lente, zomer, herfst en wintertypes. Als U uw eigen type (her)kent gaat er een wereld voor U open.

Ik ben een lente-type, ‘hard’ wit is geen succes voor mij tenzij het zomer is. Witte overhemden in bad doen en er een theezakje aan toevoegen, ik zal het nooit vergeten, alweer ruim 28 jaar geleden ;-)

Ja ik heb dat weleens gezien maar via internet is dat heel onduidelijk om dat echt te bepalen. Maar, bij mij is het gelukkig zo duidelijk wat wel of niet bij mijn gezichtskleur past, dat ik zo’n test niet hoef te doen.

Haha nou goeie oplossing om hard wit wat te verzachten lijkt me.

Via internet geen goed idee lijkt me, met alle respect. Toen ik in mijn twenty’s was gaven we een real life consult als vriendengroep aan elkaar kado tijdens verjaardagen. Ik pluk 27 jaar na dato er nog steeds de vruchten van :-)

Nee dat werkt ook niet echt via internet, dat moet inderdaad bij iemand die alle kleuren lapjes bij je gezicht kan houden en zo zien hoe dat staat.

Ja zo ging het inderdaad; lappen stof in diverse tinten, een spiegel inclusief een daglichtlamp, de feedback van een deskundige en de reacties van je vrienden die meegekomen waren, een extra verrijking! Het heeft mij veel inzicht gegeven in deze kleurentheorie - en welke kleuren prachtig bij mij staan en een aantal - helaas - ook niet; en ik heb het boekje met voor mij geschikte kleur-stalen nog steeds!

Leuke jurk voor Ariane. Voor Máxima nu niet meer.

....deze jurk is volkomen gedateerd. Inderdaad veel te kort en de 'knoop' op de schouder lijkt eerder op een omgeslagen badlaken. De versiering is nauwelijks zichtbaar. Inderdaad uit elkaar halen en grondig vermaken. Wit is 'not-done' op koninklijke huwelijken waar men als gast is uitgenodigd.Wel een prachtig kapsel.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-1136101683532579" data-ad-slot="9740725324">

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?